Pool

Jag har alltid velat en nedgrävd pool. Även om jag skulle vilja ha en professionellt installerad kan dessa vara så dyra. Jag pratade med ett professionellt poolinstallationsföretag en gång och de ville ha över 200 000 kronor för den pool jag ville ha! Jag kan inte tänka mig att betala så mycket pengar för en pool – oavsett hur mycket jag vill ha en. Så jag började leta efter DIY nedgrävd pool som jag helt enkelt kunde bygga själv. Jag hittade en hel del alternativ, som alla sparar tusentals kronor mot att få den professionellt installerad.

Det går!

Även om din budget är begränsad kan den här drömmen bli verklighet genom att skapa din egen DIY-pool. Vissa material, återvunna eller inte, viss uppfinningsrikedo och DIY-talang och tricket är gjort.

Att bygga din egen DIY-pool med ett kit är ganska enkelt. Men när det gäller en nedgrävd pool är det mycket mer komplicerat. När du väl har valt plats, struktur och beläggning börjar de allvarliga sakerna.

Vi hittade det perfekta läget för vår pool i trädgården och vi var redo att börja bygga. Men innan man börjar arbeta är det viktigt att vara i ordning ur administrativ synvinkel. Ett bygglov kan krävas om man vill ha pool inuti huset, eller om utomhuspoolen kräver ett poolhus eller stort skydd.

Jordarbeten

Först måste vi definiera platsen för vår framtida pool. När platsen har valts och märkts ut i marken börjar de allvarliga sakerna, förbered jordarbeten (gräv hål i marken), sedan är det nödvändigt att plana ut och stabilisera botten av utgrävningen så att den kan ta emot poolens struktur och tyngd.

Och ja, om du drömmer om en betong-bassäng i marken behöver du lära dig grunderna: betonggjutning, sprutbetongteknologi eller modulär armerad betongkonstruktion. Andra pooler kräver mindre murarbeten.

VVS

En pool betyder filtreringssystem, installation av pump, vattenreningsanläggning …

Om vi ​​vill belysa vårt pool måste vi också ha gedigna elektriska färdigheter, eftersom lamporna ska klara vattenmiljö. Oavsett om du väljer ett foder, kakel, gips eller andra typer av beläggning, måste du också ha kunskapen för att noggrant och noggrant applicera golv för att säkerställa fullständig vattentätning.

Hur lång tid tar det att bygga din egen pool? Tja, generellt sett tar ett byggprojekt som utförs av poolbyggare i genomsnitt 4 till 5 veckor. Men naturligtvis, om du gör din egen pool, kommer arbetet att vara längre, i genomsnitt 2 till 3 månader.

Det är nödvändigt att räkna med ett lägre minimum, utan att glömma hjälpinstallationerna: filterlådan, poolområdet (om nödvändigt), poolhuset, poolskyddet och sådana saker.

Om ni vill att poolen ska vara i drift i slutet av sommaren, börja då arbeta på vintern (om väderförhållandena tillåter). Vid stillestånd, tekniskt problem eller problem på byggarbetsplatsen har vi ändå gott om handlingsutrymme så att poolen är redo för sommaren. Och på det sättet kommer vi att ha våren att förverkliga layouterna runt poolen.

För att ta utgifterna utan att bryta ihop, en DIY-pool i återvunna lastpallar kan man göra för några tusenlappar. Med några pallar, lite fantasi och lite gör-det-själv kan du bygga en pool med pallar. Placera pallarna i en cirkel på en stor presenning. Säkra pallarna med remmar.

Placera den andra presenningen inuti och fodra hörnen med handdukar för att dämpa hörnen. Linjera konturen med bambubrädor för att göra en fläns, täck med en tredje inre presenning och säkra med lim. Dekorera med bambustänger, fyll med vatten!

Stor glädje

Sedan vi byggde vår pool så har det inte bara varit mer svalkande, mycket annat har förändrats med. Vi har oftare grillfester på sommaren, vilket är bra för de sociala relationerna. Sedan har vi på något vis fått ett extra rum på det sätt att vi är utomhus mycket mer. Allting ute blir så mycket trevligare liksom. Bara ljudet av vattenplask och lekande, glada barn är en energikick.

Dock är jag alltid ute med barnen och deras vänner om de vill bada för jag tycker inte att de är tillräckligt gamla att vara ensamma i vatten ännu.

Då ligger jag under ett parasoll i min nyinköpta lounge-möbel och oftast spelar jag lite på sidor som schackonline, pokerstarscasino och eothello. Ibland, även om det inte hör till vanligheterna, så läser jag en bok. Då blir det oftast en spännande däckare av någon svensk författare.

Däremot måste jag betona att jag älskar att bada så det gör jag ofta, men när barnen leker med vänner i poolen, ja då får de vara ensamma i vattnet och jag håller mig vid sidan.

PS Glöm inte att använda ordentligt poolskydd, oavsett vilken typ av pool ni har. Ingen, absolut ingen får ramla i en pool för att vi varit för lata för att täcka över.